Apnea

L’apnea és una pausa respiratòria voluntària més o menys prolongada en immersió. És també un esport individual però practicat en equip, per garantir la seguretat per sobre de tot. 

Per practicar-la cal un entrenament dirigit continu que desenvolupi les correctes condicions físiques i psicològiques.

Disciplines en l’apnea de competició tenint las vies aèries submergides:

– Apnea estàtica (piscina): aconseguir el màxim temps en apnea.

– Apnea dinàmica (piscina): aconseguir la major distància horitzontal en una apnea.

– Apnea amb pes constant (mar): aconseguir la major profunditat en una apnea.

Entre els nostres associats comptem amb esportistes que competeixen al més alt nivell i obtenen els guardons més preuats.

SKAPHOS SUB

*******************************************************************************************************

Activitats que oferim en la modalitat d’apnea

Els practicants de l’apnea pura segueixen unes pautes molt rigoroses de compromís anuals per a la millora continuada.

Bateig: el club ofereix bateigs per a les persones que no han fet mai aquesta activitat i volen conèixer les sensacions d’aquesta activitat. És una activitat individual o programada que cal demanar explícitament al club per e-mail.

Entrenaments: els socis s’agrupen per fer entrenaments periòdics setmanals en piscines de la província de Girona per millorar la seguretat i el compromís de la pràctica esportiva física diària. Un instructor del club assessora aquests entrenaments. La despesa de la piscina va a càrrec de cada soci. Les piscines que hi ha grups de socis i que es modifica constantment són Salt (Girona), Palamós, Palafrugell i Lloret.

Tallers d’apnea: el club ofereix als socis tallers d’apnea en piscina i mar obert per millorar els coneixements cap una pràctica correcte i millor tècnica de l’apnea pura.

Safetys /apneistes de seguretat: practicar en els entrenaments i competicions com apneista de seguretat et prepara per cobrir la seguretat del teu company i està preparat per respondre i prevenció.

Tallers de fotosub apnea: el club ofereix sortides de fotografia de peixos en apnea per conèixer millors els nostres peixos, el seu hàbitat, les seves costums i el millor respecte cap a la fauna marina. La fotografia en apnea és un revulsió per a la millora de l’apnea

Competicions: és dels pocs clubs de Catalunya que organitza competicions com Interclubs, Campionat de Catalunya, Campionats d’Espanya, totes les modalitats (STA, DYN, DNF… ) La competició ofereix altres valors com el treball en equip, valors de club, autodisciplina, millora i superació gradual, coneixements del material tècnic d’alt rendiment…

Instructors: el club disposa d’instructors que fan una formació individualitzada amb cost acordat entre els implicats i la federació FECDAS que et permet aconseguir les diferents titulacions reglades. Curs nivell I, nivell II, Instructor.

Xerrades: el Club ofereix xerrades tècniques de tècnics i esportistes d’elit, obertes o restrictiu a socis del club per a la millora continuada.

*******************************************************************************************************

Campionat anual organitzat per Skaphos per a la promoció esportiva i introducció a la competició d’elit.

Campionat Espanya d’Apnea 2011 organitzat per SKAPHOS. “Àngels de la guarda” Participant pes constant amb els apneistes de seguretat al costat. Foto Susi Navarro.

Campionat Espanya d’Apnea 2011 organitzat per SKAPHOS. Aleix Segura, esportista elit. Foto Rafel Bota.

Campionat Espanya d’Apnea 2007 organitzat per SKAPHOS. Primer club 4 camps de competició. Foto Olivier Herrera.

Campionat Espanya d’Apnea 2007 organitzat per SKAPHOS. Equip mèdic capdavanter Dr. Pere de Ureta. Foto Vanesa Díaz.

Campionat Espanya d’Apnea 2007 organitzat per SKAPHOS. Club que viu perquè es formin i creixin futurs esportistes d’elit i campions.