El Club

A principis de la dècada dels anys 70, el degà de tots els clubs d’immersió, el C.R.I.S, venia cada any a fer cursets de cabussament a Palamós i fou a partir d’aquell moment quan els nous “cabussadors esportius de 2a classe”, juntament amb altres palamosins amb més immersions a l’esquena vàrem pensar que fóra bo de fundar un club d’immersió a Palamós.

A finals de l’any 1979 ens reunírem en diverses ocasions al Bitàcora, el bar que encara avui existeix al carrer Nou, per triar al final el nom d’SKAPHOS SUB.

El nom de “Skaphos”, vol evocar als antics grecs, que ja visitaren les nostres costes fa un parell de mil·lennis, i que foren dels primers, com en moltes altres facetes, en la pràctica del busseig.

El primer logotip que ens identifiqués com a col·lectiu ha estat un submarinista fent el clàssic senyal del “tot va bé!” amb una armilla hidrostàtica de les antigues ‐les d’aquells anys‐, de color vermell. Poc després, conservant el disseny bàsic, fou un de taronja, molt més visible i, finalment quedà el de colors blau i groc ‐els de la nostra vila‐ amb un traç més modern.

Amb motiu del 30è aniversari es va decidir modernitzar el logotip del club i l’hem dotat de més cos amb una forma el·líptica.

També, es va editar el llibre “Les nostres capbussades 30 anys després”. Un llibre amb la història del nostre Skaphos i que us animem a llegir, que trobareu en les biblioteques de Girona.

En aquest llibre trobareu moltes anècdotes i un recull d’activitats socials com la celebració de l’Any Nou sota l’aigua, les multitudinàries menjades d’eriçons a cala s’Alguer, la tradició dels Reis sub, la recuperació de l’àncora del vaixell San Isidoro, participació en la Xarxa de vigilància de la qualitat biològica dels herbassars de fanerògames marines,… i moltes més que us animem a seguir i participar.

El Club Skaphos Sub va néixer el 3 de desembre de 1979 a Palamós i estem afiliats a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques. Som un dels clubs federats més actius i actualment les nostres activitats de competició i lleure són reconegudes a reu


SKAPHOS SUB PALAMÓS

Primer curs d’escafandrisme a les instal·lacions del Tennis (Palamós). Any 1980.

Garoïnades, arrossades i bons esmorzars no falten en el nostre Club.

Extracció de l’àncora del vaixell San Isidoro durant l’any 1986, que naufragà a la badia de Palamós el 26 d’octubre de 1794.

Celebració X aniversari del Club.

En l’última edició de l’any 1993 per pal∙liar els problemes bàsics de física elemental (carrosses capgirades,etc..) vam decidir fer sortir Neptú de darrere la roca (enlloc d’emergir ) i acostar‐se a la cala precedit per una comitiva de dofins i balenes.

Any 1983 comencen les cavalcades de Reis sub a cala s’Alguer.

El Punt Diari el 5 de gener de 1982. Reportatge d’Antoni Crosa i Mauri. Apareixen els primers enginys per veure cava sub.

El Punt Diari el 8 de gener de 1981. Reportatge d’Antoni Crosa i Mauri de l’Any Nou sota l’aigua.

La primera activitat com a club. Celebració de l’Any Nou sota l’aigua 30-12-1979 a cala s’Alguer.