Busseig

Per busseig, submarinisme o escafandrisme es coneixen les immersions a cos lliure amb respirador autònom. El seu origen és militar.

El busseig amb escafandra és una activitat esportiva que requereix un domini de la tècnica important a fi de gaudir de l’activitat amb la màxima seguretat possible tot i que segueix essent un oci de risc.

L’ensenyament d’aquesta activitat és tutelada per la FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques),i integrada en la CMAS (Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques).

L’escola del Club està reconeguda per la Generalitat de Catalunya i els seus tècnics estan inscrits com a Tècnics Esportius de l’especialitat.

Al mateix temps, l’escola té una personalitat pròpia donant un gran valor afegit als seus alumnes una vegada han acabat el curs d’iniciació, que és seguir practicant l’activitat en companyia de gent més experimentada que aporta coneixement en un ambient d’amistat i germanor, valors bàsics en aquesta activitat.

Des dels inicis comencem a mar,i aquesta possibilitat fa que els nostres principiants estiguin formats, se sentin segurs i amb un coneixement específic del nostre litoral.

L’ escola també proporciona als ja iniciats la possibilitat de augmentar el seu nivell a categories superiors o bé triar la possibilitat tècnica i especialitzar-se.

Cada any, l’staff tècnic del club, prepara diferents cursos, xerrades, trobades i campionats que podreu trobar fàcilment disponibles tant a la seu del Club com a la web.

SKAPHOS SUB

****************************************************************************************************************************************

Activitats que oferim en la modalitat de busseig

Bateig: el club ofereix bateigs per a les persones que no han fet mai aquesta activitat i volen conèixer les sensacions d’aquesta activitat. És una activitat individual o programada que cal demanar explícitament al club per e-mail.

Col·laboració amb altres Centres de busseig: el club disposa de descomptes en diferents centres de Girona i la resta de província en els conceptes de les immersions, material i carrega d’aire.

Kedades o sortides col·lectives: el Club ofereix sortides col·lectives per conèixer tots els fons marins de la Costa Brava. Paral·lelament es recullen fotografies subaquàtiques per difondre-ho. Sempre que sigui possible intentem que un instructor organitzi la sortida perquè sigui més interessant i profitosa.

Fotosub: el Club incentiva la fotografia subaquàtica i vídeo en cada sortida i a final d’any organitza l’SKAPHOS DE PLATA, prestigiós concurs de fotografia per confeccionar la nostra Nadala i les fotografies de la nostra web.

Instructors: el club disposa d’instructors que fan una formació individualitzada amb cost acordat entre els implicats i la federació FECDAS que et permet aconseguir les diferents titulacions reglades. Curs nivell 1, 2 i 3 estrelles, Instructor.

Kedades de mostreig: el club està implicat en activitats de mostreig de peixos i fauna que ajudin al seguiment científic del medi marí. Algunes webs com Observadoresdelmar són un punt de partida i col·laboració.

****************************************************************************************************************************************

SORTIDES COL·LECTIVES

Imatge cedida per Quim Saiz

FORMACIÓ

Imatge cedida per Eulàlia Alonso

HISTÒRIA 

Imatge cedida pel Club Skaphos

… si vols saber més de la nostra història ho trobaràs al llibre ‘Les nostres capbussades 30 anys després’