Fotosub

Una imatge val més que mil paraules

La fotografia submarina -la fotosub- és una de les disciplines que acaba practicant bona part de les persones que realitzen busseig esportiu.

Amb el temps i amb la pràctica, els submarinistes volen mostrar les seves experiències, no només explicar-les. La fotografia submarina és una de les vies que permeten donar a conèixer amb espectacularitat els fons marins i les meravelles que s’hi poden trobar.

La fotografia submarina s’ha beneficiat amb la implantació del format digital: els costos dels equips han baixat i la qualitat de les fotografies ha augmentat.

La possibilitat de les càmeres digitals de poder realitzar tantes fotografies com sigui possible en funció de la capacitat de la targeta de memòria, el poder visualitzar les imatges, esborrar-les, repetir-les i modificar-les són alguns dels motius que ajuden a explicar l’augment d’aficionats en aquesta disciplina.

Els grans objectius sovint ens permeten descobrir meravelles que a cop d’ull se’ns escaparien. Si ens ensinistrem en trobar els més mínims detalls, obtenim com a premi veure petits tresors i ampliar la nostra curiositat fins l’infinit.

SKAPHOS SUB

****************************************************************************************************************************************

Activitats que oferim en la modalitat fotosub 

Bateig: el club ofereix bateigs per a les persones que no han fet mai aquesta activitat i volen conèixer les sensacions d’aquesta activitat. És una activitat individual o programada que cal demanar explícitament al club per e-mail.

Kedades de fotosub: el club ofereix sortides de fotografia de peixos en apnea per conèixer millors els nostres peixos, el seu hàbitat, les seves costums i el millor respecte cap a la fauna marina. A més, de la millora continuada de la tècnica fotogràfica subaquàtica.

Instructors: el club disposa d’instructors que fan una formació individualitzada amb cost acordat entre els implicats i la federació FECDAS que et permet aconseguir les diferents titulacions reglades.

Xerrades: el Club ofereix xerrades tècniques de tècnics i esportistes d’elit, obertes o restrictiu a socis del club per a la millora continuada.

Kedades de mostreig: el club està implicat en activitats de mostreig de peixos i fauna que ajudin al seguiment científic del medi marí. Algunes webs com Observadoresdelmar són un punt de partida i col·laboració.

La formació continuada i participació en concursos ens permet participar en competicions destinades a capturar les millors imatges submarines amb un temps limitat i un tema en concret.

Sovint les categories es classifiquen en:

– Macro:  Fotografia d’espècies submarines amb una relació màxima de 5:1. En aquesta categoria no s’accepten peixos.

– Peixos: Fotografia només de peixos, bé sigui de detalls o de peça sencera.

– Ambient: Fotografia realitzada amb objectius gran angular per ressaltar els paisatges submarins. S’accepten amb model i sense.

Des del club es va crear fa anys l’SKAPHOS DE PLATA. Es tracta d’un concurs de fotografia subaquàtica anual organitzat per l’SKAPHOS des de 1996. Va començar en modalitat analògica, actualment és digital.

Des de sempre la fotografia guanyadora és la que il·lustra la nostra Nadala.

SKAPHOS SUB

Jordi Pérez un dels fotosub representatius del nostre Club