Medi ambient

Des del Club sempre hem estat a favor de preservar al màxim els nostres mars i que les generacions futures en puguin gaudir tant o més que nosaltres.

És un deure de tots col·laborar en la conservació i l’ús sostenible de la nostra Costa Brava.

Entre els nostres socis hem tingut la sort de comptar amb grans biòlegs i ictiòlegs reconeguts a nivell internacional, i molts estudiants de biologia.

Podríem dir que com a Club sempre han trobat el nostre suport en els seus estudis i investigacions. Per a que us en feu una idea, tenim socis que cada diumenge, plogui o nevi, es fiquen a l’aigua per a fer un control de l’estat de les nostres algues.

A canvi, ells no tan sols ens han aportat un gran coneixement de manera desinteressada, sinó que ens han ajudat en tot moment, bé sigui a nivell de muntar xerrades o activitats.

Ara el nostre objectiu és ser el referent a la zona per a tot aquell que tingui dubtes o consultes de l’estat del nostre mar.

En l’actualitat el nostre suport als socis que col·laboren en l’Entitat Amics de les Illes Formigues que compartim totalment el seu objectiu. ‘Pretenem conscienciar a tothom que cal preservar el nostre patrimoni natural, i en concret, el tram de costa situat entre el Ullastres i cala Castell, i que inclou les illes Formigues.’

També, estem participant activament en la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà. Una prova pilot i que serà un model exemplar de participació on debatre i concretar propostes per millorar la gestió i ordenació dels usos i activitats marítimes del nostre litoral.

Un procés que els seus principals objectius són compartits també per Skaphos:

– Vetllar per la conservació i millora del patrimoni natural, cultural, i paisatgístic de l’àmbit.

– Vetllar per la comptabilització dels usos i activitats socioeconòmiques que es desenvolupen en l’espai amb la conservació del seu patrimoni.

– Facilitar la cooperació dels diferents actors que hi son representats.

Tots sou benvinguts per ajudar-nos a fer un front comú, aportat idees i col·laborar amb els nostres representants.

SKAPHOS SUB

*************************************************************************************************************

Activitats que oferim en la secció de voluntariat i medi ambient

Activitats de voluntariat: el nostre club és una Entitat sense afany de lucre i cada any tot els seu pressupost es destina a la promoció esportiva de les activitats subaquàtiques. Així, organitzem SKAPHOS SOLIDARI – esport & solidaritat. Les diferents activitat que fem són vinculades en col·laboracions amb entitats benèfiques.

Neteja del fons marí: el club està molt implicat amb la conservació del medi. Una de les activitats que organitza són neteges del fons marí.

Kedades de mostreig: el club està implicat en activitats de mostreig de peixos, fauna marina, posidònia… que ajudin al seguiment científic del medi marí. Algunes webs com Observadoresdelmar són un punt de partida i col·laboració.

Fotosubapnea: el club promou aquesta modalitat esportiva recreativa perquè fem esport, coneixement les nostres espècies, registrem els peixos en cada sortida, potenciem la fotografia i donem a conèixer el nostre fons marí.

Snorkeling: sortides en format kedades per conèixer el nostre litoral, la nostra fauna marina, respectar-les i practicar en seguretat el busseig en tub.