Notícies

ENTREVISTA: Hipòlit Bouisson i Lloveras, membre junta directiva Skaphos Sub

Entrevista de l’SKAPHOS SUB a Hipòlit Bouisson i Lloveras (Agost 2023)

Com et vas iniciar amb les activitats subaquàtiques ?

L’afició al mar i posteriorment a les activitats subaquàtiques, sens dubte es gràcies al meu pare.

Ell de molt jove (als principis d’en Robert Diaz a Palamós – eren de la mateixa edat -), va començar a fer immersió, per qüestions personals no va poder continuar, però em va inculcar aquesta afició tant bonica. Després amb el temps, jo vaig anar fent primer pesca submarina i després escafandrisme.

Que ens pots dir del club Skaphos Sub?

Considero que es un club que te molt de mèrit. A part del caliu com associació, que s’ha mantingut durant tants anys, tenen molt de mèrit les fites aconseguides a nivell de competició esportiva. Aquestes últimes crec que estan massa silenciades i poc reconegudes, sobre tot per l’administració. Tal com diu en Pere, a través del Club donem a conèixer Palamós a molts d’indrets del territori nacional i internacional.

Segur que aquest club té molt de recorregut i que continuarà assolint èxits.

També aprofito per dir que els dos Presidents: tant en Pere Tur (avui President Honorífic, però súper implicat), com l’actual en Carles Font, son tots dos gent excepcional, amb una dedicació admirable.

Recomanaries afiliar-se a un club com l’ Skaphos Sub ?

Si, sens dubte. Animo a tothom que tingui afició a qualsevol activitat subaquàtica, a afiliar-se a l’Skaphos Sub. Hi trobarà bons companys, suport professional i molt bon ambient.

Perquè t’agrada tant les activitats subaquàtiques ?

Be, el mar es immens i meravellós, i et dona molta pau i tranquil·litat. Una manera magnífica de descobrir tot això és a traves de les activitats subaquàtiques. A partir d’aquí les possibilitats son múltiples, bé sigui dintre de la competició federada o senzillament en un àmbit més personal.

Quin record o experiència destacaries de la teva pràctica de les activitats subaquàtiques ?

Es difícil escollir-ne un. Pot-ser destacaria la primera immersió que vàrem fer a Les Illes Columbretes (encara a vegades en parlem amb la Conxi), quan vàrem descobrir el comportament de les llagostes (mes grans que les que trobem aquí), que et plantaven cara i no s’arronsaven, va ser molt bonic.

Quin consell donaries als que volen iniciar-se a les activitats subaquàtiques ?

Que ho facin de la mà de professionals o de Clubs com el d’Skaphos Sub. I sobre tot que gaudeixin molt del mar, però que a la vegada li tinguin un gran respecte.

Algun comentari o observació més per compartir amb els amants de la Costa Brava.

Que gaudeixin molt d’aquest indret, que ben segur es un dels mes bonics de la Mediterrània.

No ser si som a temps de reparar alguna de les tantes coses que s’han fet malament, però entre tots podem intentar no fer-ne més.

Membre actiu de la Junta Directiva d'Skaphos Sub