Pesca submarina

La pesca submarina és un dels pilars fonamentals de les activitats subaquàtiques i un dels esports més exigents, cal disciplina, entrenament constant i esperit competitiu.

La recerca i captura d’animals vius en estat de llibertat, especialment peixos, efectuada per un nedador en estat d’immersió o en superfície, l’autonomia del qual depèn exclusivament de la capacitat física del capbussador.

En el mon de la pesca submarina, aquí a la nostra província ens coneixem tots i hi trobem tres tipus de submarinistes: els “atletes” per les seves condicions físiques i l’experiència sempre tenen garantida bona pesca, els “normalets” que de  tant en tant agafen alguna bona pesca,  i els “esporàdics”  que només van a l’estiu.

Si voleu practicar aquest esport, associeu-vos a un Club. Allà trobareu gent experimentada que us donarà consells per a practicar-lo amb total seguretat.

SKAPHOS SUB

**************************************************************************************************************

Activitats que oferim en la modalitat de la pesca submarina

Bateig: el club ofereix bateigs per a les persones que no han fet mai aquesta activitat i volen conèixer les sensacions d’aquesta activitat. És una activitat individual o programada que cal demanar explícitament al club per e-mail.

Kedades: sortides d’amics des de diferents llocs de Catalunya. L’objectiu és conèixer amics i nous llocs.

Kedades socials: sortides d’amics que altres socis aporten embarcació perquè els que no en tenen puguin conèixer diferents llocs de la Costa Brava. Practica de tutorials a la precompetició i compliment normatives vigents.

Taller tir sub: permet practicar i provar el diferent material de fusels i arpons del mercat. Molt útil per valorar el material propi i conèixer els avantatges i inconvenients per cada tipus de pesca.

Tallers d’apnea: el club ofereix als socis tallers d’apnea en piscina i mar obert per millorar els coneixements cap una pràctica correcte i millor tècnica.

Tallers de fotosub apnea: el club ofereix sortides de fotografia de peixos en apnea per conèixer millors els nostres peixos, el seu hàbitat, les seves costums i el millor respecte cap a la fauna marina.

Competicions: és dels pocs clubs de Catalunya que organitza competicions com Interclubs, Campionat de Catalunya, totes les modalitats (individual, parelles, equips..) La competició ofereix altres valors com el treball en equip, valors de club, autodisciplina, millora i superació gradual, coneixements del material tècnic d’alt rendiment…

Instructors: el club disposa d’instructors que fan una formació individualitzada amb cost acordat entre els implicats i la federació FECDAS que et permet aconseguir les diferents titulacions reglades. Curs nivell I, nivell II, Instructor.

Xerrades: el Club ofereix xerrades tècniques de tècnics i esportistes d’elit, obertes o restrictiu a socis del club per a la millora continuada.

**************************************************************************************************************

Campionat d’espanya clubs 2009 Quique Ruiz Foto Susi Navarro

Kedades / sortides socials que promou el club Skaphos per compartir experiències i donar la possibilitat a socis utilitzar una embarcació neumàtica.